2015. március 12., csütörtök

Elhagyott tűzoltószertárban termesztette a drogot a nagykanizsai és a keszthelyi férfi

Keszthelyen négy fiatal férfi ellen indult büntetőeljárás kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt.



A körzeti megbízott 2015. március 10-én 13 óra 20 perckor Sármelléken az Arany János utcában négy idegen férfit igazoltatott egy elhagyott tűzoltó szertárnál. A zalai rendőrök a helyszíni szemle során a helyiségben 4 tő vadkendert találtak cserépbe ültetve, valamint további 3 tövet már szárítottak. A szemlén résztvevő botanikus szakértő elsődleges véleménye szerint a megtalált növények virágzás előtt álló kb. 40-50 cm magasságú vadkender növények. A helyszínen a termesztést elősegítő ventillátorok, fűtéshez használt világító berendezéseket, sátrakat, tápoldatokat találtak a rendőrök. Az egyik férfi lakásán házkutatást tartottak a nyomozók, ahol 106 gramm levéltörmeléket és egyéb vadkender termesztéshez szükséges tárgyakat találtak.



A nyomozók mind a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, akik közül K.T. 24 éves keszthelyi férfi azt mondta a rendőröknek, hogy egy nagykanizsai barátjával saját fogyasztásra termesztették a vadkendert. Az ehhez szükséges elméleti tudást, valamint a technikai berendezéseket is az internetről rendelték és vásárolták meg. A bűncselekmény elkövetését a két fiatalember elismerte, akik azt is elmondták a nyomozóknak, hogy 23 éves keszthelyi társuk csupán sofőrként volt jelen, a másik nagykanizsai férfitől pedig a magokat vették.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben - közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság