2015. április 27., hétfő

A gázolás után két nappal belehalt sérüléseibe a zalai nő

Befejezték a nyomozást a zalai rendőrök; egy 51 éves zalaapáti tehergépkocsi-vezetőt közúti baleset okozásával gyanúsítanak. A férfi halálra gázolt egy kerékpárost.

A gyanú szerint a férfi 2014. augusztus 29-én 16 óra 25 perckor Keszthelyen, a Georgikon utcában, a Pál utca irányból Alsópáhok felé közlekedett Citroen Jumper típusú tehergépkocsijával, amikor a 7348-as számú út 1+551 kilométerszelvényében – a Georgikon és a Pacsirta utca kereszteződésében – elütötte az 57 éves asszonyt.

A sármelléki biciklist a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték a szombathelyi kórházba mentőhelikopterrel, ahol a nő két nappal később belehalt sérüléseibe.




Az eljárás során a nyomozók szakértők bevonásával vizsgálták a baleset körülményeit, a tehergépkocsi-vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte el, állítása szerint nem hibázott, a kerékpáros hajtott ki elé, ez okozta a balesetet.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az 51 éves zalaapáti lakos ellen közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek - tudatta hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.