2015. május 20., szerda

6 éves nagykanizsai óvodás kislány kezén hajtott át, elhajtott a helyszínről

Megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről a nagykanizsai férfi.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. május 19-én 11 óra 40 perckor Nagykanizsán egy óvoda nagycsoportosai kerékpároztak, amikor az egyik 6 éves kislány elesett, és egy  Citroen típusú személygépkocsi – eddig még tisztázatlan körülmények között – áthajtott a kezén, majd az akkor még ismeretlen sofőr hátramenetbe kapcsolt, és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az egyik óvónő értesítette a rendőrséget, aki felírta a gépjármű rendszámát. A nagykanizsai rendőrök otthonából állították elő a 30 éves sofőrt, aki megalapozottan gyanúsítható a cselekmény elkövetésével.






A nagykanizsai férfi azt mondta rendőröknek, későn észlelte azt, hogy mi történt, és megbánta, hogy elhajtott a helyszínről.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint a gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a mentők a nagykanizsai kórházba vitték.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indított eljárást a 30 éves nagykanizsai H. Szilárd ellen - közölte szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.