2015. május 22., péntek

Brutális rablótámadás Lentiben!

Előzetes letartóztatásba került egy 21 éves férfi, aki betört egy idős asszonyhoz Lentiben, majd olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő életveszélyes sérülésekkel került kórházba - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a honlapján.
A 21 éves H. Ádám keddre virradó éjjel tört be a 85 éves asszony házába. Az idős nőt olyan súlyosan bántalmazta, hogy a mentők az asszonyt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrséget a sértett egyik rokona értesítette.
A Zalaegerszegi Járásbíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat, aki ellen felfegyverkezve elkövetett rablás és életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást.





A Zalai Hírlap internetes oldalán az esetről az olvasható: a férfi először a ház nyári konyhájába jutott be, majd egy nyitott ablakon át bemászott a lakásba. Értékek után kutatott, és amikor az idős nő felébredt a zajra, a férfi egy húsvágó bárddal támadott neki. A tettes háromezer forintot, tojást, sört és bort vett magához, azzal távozott. Az asszonyra másnap talált rá egy rokona, majd a rendőrök szerda este vették őrizetbe a támadót, aki vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetve volt, és a mostani esetet is egy próbaidős szabadságvesztés ideje alatt követte el. MTI
Előállítási fotó: ZMRFK.
Fotók és további infó: Kuruc.info.

A Jobbik Lenti szervezetének Facebookos közleménye:

"Reagálás a Lentiben – Lenti-Mumor városrészben - történt időskorú sérelmére elkövetett rablásra
Városunkban – a mumori városrészben - 2015. május 19-én a hajnali órákban egy idős néni ellen rablást és súlyos testi sértést követtek el, ami a szomszédokat, ismerősöket, valamint az utcában lakókat is mélységesen felháborította. A 85 éves Hermina nénihez rohamkocsi érkezett sérülései ellátására, de pontos részleteket senki sem ismert, hiszen teljes hírzárlat volt, még a megyei napilap sem számolt be az esetről.
Az esetet követően Zakó László megyei önkormányzati képviselő és frakcióvezető, illetve Völgyi Zoltán megyei önkormányzati képviselő és egyben mumori lakos írásbeli kérdéssel fordultak Dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitányhoz. Levelükben azt szerették volna megtudni az esettel kapcsolatban, hogy sikeresen elfogták-e az elkövető(ke)t, illetve folyik-e egyáltalán nyomozás az ügyben.
A válaszlevélben Dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány tájékoztatta őket, hogy az ügyben nyomozás folyik, és a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személy őrizetbe vétele megtörtént. A rendőrség a rendelkezésükre álló teljes eszköztárat bevetve küzdenek a büntetőeljárás eredményes lefolytatása és befejezése érdekében.
A Jobbik Lenti Alapszervezet ezúton is szeretné megköszönni a Lenti Rendőrkapitányság gyors és azonnali intézkedését az ügyben. Reméljük az elkapott „öregező” nem védekezhet szabadlábon, illetve a hátralévő életében már nem élvezheti az emberi szabadságot városunkban! Azt is szeretnénk remélni, hogy ehhez hasonló eset többet nem fordul elő Lentiben!
Jobbik Lenti Alapszervezet"