2015. július 6., hétfő

Mindkét irányba lezárták az M7-es autópályát Balatonkeresztúrnál

Mindkét irányban lezárták az M7-es autópályát egy kamion hétfő délelőtti balesete miatt a műszaki mentés idejére Balatonkeresztúrnál - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.




Nagykanizsa felé az autópálya forgalmát a balatonfenyvesi, a főváros irányába a balatonkeresztúri csomópontnál terelik le a 7-es főútra. A járművek Balatonkeresztúrnál, illetve Balatonfenyvesnél térhetnek vissza a sztrádára.

A sajtószolgálat korábbi tájékoztatása szerint egy Budapest felé tartó kamion vezetője - eddig tisztázatlan körülmények között - elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, a kamion a belső szalagkorlátnak ütközött, majd az oldalára borult.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a balesetben az aszfaltot szállító jármű üzemanyagtartálya megsérült, az aszfalt az úttestre ömlött. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a műszaki mentéshez a nagykanizsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság daruját hívták a helyszínre.

A 166-os kilométerszelvényben fél kilenc körül történt balesetben a jármű vezetője megsérült, a mentők kórházba vitték.


A rendőrség Balatonkeresztúrnál mindkét irányba lezárta az autópályát a műszaki mentés idejére, amelyet 14 óra 5 perckor feloldottak.
A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, a forgalom újra zavartalan.

 

(Helyszíni fotó: MTI - Varga György)